پوکه پرلیت
در این مقاله در مورد اهمیت وزن پوکه معدنی صحبت میکنیم.
سبک ترین پوکه معدنی چیست؟
پوکه های معدنی در واقع سنگ های آتشفشانی ای هستند که در لایه گوشته زمین قرار دارند و با حرارت دیدن در اعماق زمین کم کم ذوب شده و به شکل مذاب به سطح زمین می آیند. با توجه به مقدار فشار و حرارت مختلف و همچنین تنوع مواد موجود در گوشته زمین، انواع مختلفی از این پوکه ها تا کنون کشف و شناسایی شده است اما تا به امروز سبک ترین پوکه معدنی شناخته شده پوکه پرلیت است.
پوکه پرلیت چیست؟
پرلیت از نوع سنگ های آتشفشانی است که در اثر منجمد شدن گذازه های آتشفشانی به وجود می آید. همین امر سبب می شود تا حدود 2 الی 5 درصد آب در ترکیب پرلیت وجود داشته باشد. حرارت اطراف پرلیت در زمان تشکیل سبب تبخیر آب موجود در آن شده و همین مساله باعث می شود تا پرلیت در نهایت به رنگ خاکستری روشن و یا سفید تغییر رنگ دهد.
همان طور که پیش تر توضیح دادیم، پرلیت به عنوان یک پوکه معدنی دارای خواص منحصر به فردی است که باعث شده کاربرد های متنوعی را برایش تعریف شود. از جمله کشاورزی، صنایع، ساختمان سازی و… . باید افزود که نوع پرلیت به کار رفته برای هر کدام از این موارد تفاوت های اندکی دارد. بنابراین لازم است در هنگام خرید پرلیت، دقت کافی را برای انتخاب سنگ متناسب با نیاز خود به کار بگیرید.
وزن پوکه معدنی های دیگر نیز کم است؟
بله، سبک بودن و چگالی کم از ویژگی های منحصر به فرد و کلیدی پوکه های معدنی است که سبب شده تا در طیف وسیعی از صنایع مانند ساختمان سازی تا تولید لوازم آرایشی کاربرد داشته باشند. بنابراین باید گفت که تمام پوکه های معدنی سبک وزن هستند اما سبک ترین آن ها، پوکه پرلیت است.
کاربرد ها
- کشاورزی
- پرورش گل و گیاه
- گلخانه ها
- ساختمان سازی
- ساخت بتن
- ریخته گری
- فیلتراسیون و تصفیه کردن
- سنگشور پارچه های جین
کاربرد در ساختمان سازی
در صنعت ساختمان سازی، استحکام بنا همواره مهم بوده است. در بنا های مدرن، استفاده از پرلیت، برای رسیدن به همین هدف انجام می شود. سبک بودن، استحکام و مقاومت بالا، عایق بودن در برابر حرارت و رطوبت و… ویژگی هایی است که پرلیت را برای این هدف مناسب تر می کند. باید اضافه کرد که پوکه معدنی پرلیت در مقایسه با سایر گزینه ها، علاوه بر داشتن ویژگی های کاربردی تر مقرون به صرفه تر نیز هست.
کاربرد پرلیت در کشاورزی
اگر علاقه مند به نگهداری گل و گیاه هستید و یا از فعالان صنعت کشت و پرورش گیاه می باشید حتما دنبال روش هایی هستید تا بتوانید خاک گیاهانتان را بستر مناسب تری برای پرورش مزروعات خود کنید. در این صورت شناخت و استفاده از پرلیت می تواند کمک بزرگی به شما کند.
بافت سبک و اسفنجی پرلیت این خاصیت را به خاک اضافه می کند تا جریان اکسیژن را به طور مداوم در خود حفظ کند. همچنین حفره های موجود در بافت پوکه پرلیت این امکان را فراهم می کنند که مقدار قابل توجهی آب در خود جای دهد. در نهایت این شرایط آب رسانی و جریان اکسیژن به گیاه شما کمک می کند تا از تغذیه بهتری برخوردار باشد و شادابی و طراوت خود را حفظ کند.
- سبک تر شدن خاک گیاه
- امکان استفاده در کشت بدون خاک
- آب رسانی بهتر به ریشه های گیاه
- هوادهی و جریان اکسیژن مناسب برای ریشه گیاه
- جلوگیری از ایجاد تغییرات شیمیایی در خاک به دلیل عایق گرما بودن
کاربرد پرلیت در فیلتراسیون
برای تصفیه و فیلتر کردن بسیاری از مایعات و مواد غذایی می توان از پوکه معدنی پرلیت استفاده کرد. دلیل انتخاب پرلیت برای این کار این است که اولا در طعم و مزه خوراکی تغییری ایجاد نمی کند. دوما سمی نیست و خطری برای افراد ایجاد نمی کند و در نهایت قیمت مقرون به صرفه پرلیت نسبت به سایر فیلتر ها.
کاربرد پرلیت در سیمان حفاری
می توان با گل حفاری ترکیب کرد و بین لوله های حفاری و دیواره های چاه ها، تونل ها و… استفاده کرد. علت انتخاب پرلیت برای این کار این است که قابلیت عایق بودن بسیار بالایی دارد. عایق بودن پرلیت باعث که بنا می شود تا از حمله جانوران موذی مانند سوسک ها و موریانه های در امان باشد و همچنین از رطوبت زدگی جلوگیری می کند. باید اضافه کنیم که پرلیت با وجود وزن سبکی که دارد استحکام و مقاومت فراوانی به بنا می بخشد.
بدون دیدگاه